tirsdag den 11. februar 2014

Tyrkisk brød (det med luft)

Det bedste er når man kan tage sommer minder med hjem, lækkert tyrkisk brød med masser af luft. 
I Tyrkiet serveres brødet som en starter med tomat salsa og dild dressing, jeg skal idag bruge det som tilbehør til mine tiger rejer og bulgursalat, og med en wasabi/persille dressing.
































Dej
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 æg
2 spsk olie (raps eller solsikkeolie)
2 spsk sukker
1 tsk. salt
500 g hvedemel

Til toppen
1 æggeblomme
1/2 dl mælk
sesamfrø
nigellafrø

De skal bages i 6-8 min ved 250 grader øverst i ovnen.

Rør gæren ud i den lunkne vand, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er fast og smidig, det kan være der skal tilsættes lidt ekstra mel.
Lad dejen hvile i 30 min. under et viskestykke.


















Tænd ovnen på 250 grader.
Ælt dejen let igennem, jeg har delt dejen i 4 lige store stykker, til 4 aflange brød. Man kan også bage flere små eller 2 store brød.

Så skal dejen have med kagerullen, jo fladere jo bedre, læg dem på bagepapir beklædt bradepande.

Pisk æggeblommen og mælken sammen, og pens dejen, strø med let hånd sesam og nigellafrø over.

Bag dem i oven i 6-8 min. hold øje med dem






Server brødene varme 


2 kommentarer:

  1. Hvor meget gær bruger du til dejen?

    SvarSlet
    Svar
    1. 25 g gær, burde også stå i opskriften, god fornøjelse

      Slet