torsdag den 3. oktober 2013

Panna cotta m/hvid chokolade

Når man har spist denne dessert, så tænker man hvergang hvorfor man ikke lige lavede lidt mere. For den smager så godt - også kan den laves dagen i forvejen - og toppes med frugt efter sæson. 

Passer naboens hus og der var bare så mange lækre store brombær, så desert skulle der laves og med de lækre brombær.



Til 4-6 personer

1/2 liter piskefløde
50 g sukker
2 spsk vanilje sukker ( eller 1 stang vanilje ) alt efter hvad man har hjemme.
100 g hvid chokolade
4 blade husblas

Læg husblas i blød i koldt vand, kom fløde, sukker, vanilje og knækket hvid chokolade i gryde, lad det simre ved middel varme, til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og pres vandet ud af husblasen og rør i til den er helt opløst. Fordel blandingen i 4-6 glas eller silikonekageforme - Jeg plejer at hælde det igennem en sigte ned i glassene.
Sæt på køl. i mindst 4 timer.


Brombær fra naboens have. :-)




200 g. brombær


1 dl vand


1 dl honning





kom ca 100 g brombær i en gryde med honning og vand. lad det simre i 10 min og sigt gennem sigte, så der sirup. stil på køl.











Server panna cottaen med sirup og friske brombær.



Jeg har tidligere lavet den med stegte rabarber til, det smager også skønt. Men alt frugt kan bruges.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar