tirsdag den 24. september 2013

Spidskål salat

Ym vi spiser alt for lidt kål, denne ret er bare så god til alt slags kød, smager godt, ser flot ud og nem at lave.




1 stk. spidskål
3 forårsløg
1 spsk. dion sennep
2 spsk. akacie honning
1/2 dl god oliven olie
1 dl tørret tranebær
1 dl solsikkekerner


Snit spidskålen og forårsløget fint, jeg plejer at putte det i en stor frysepose, da det er meget nemmere at blande med dressingen bagefter.




Rist solsikkekernerne på tør pande, stil til afkøling. Hak de tørre tranebær groft og stil klar i skål.
Dressing.: 

Rør sennep og honning sammen, tilsæt olien i tynd stråle så det bliver ligesom klister. smag til med salt og peber.

Hæld dressingen i posen med spidskålen og forårsløget og ryst det godt sammen, læg i køleskab. bliver faktisk bedre af at ligge et par timer.

Inden servering, bland halvdelen af kerner og tranebær i salaten, og drys så resten over.










Vores Basset hund Ida, er en rigtig køkken skriver - hun skulle jo nødigt gå glip af noget. Og kan godt lide spidskål :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar